Pikkelysömör esetére

Pikkelysömör esetére: Neoplant krém és Neoplant arcszesz

A pikkelysömör (psoriasis) egy bőrbetegség, ami a bőrt, körmöket, ízületeket, nagyon ritkán a nyálkahártyákat érinti.

Krónikus, kiújulásra hajlamos betegség, elterjedtsége Magyarországon 2% körül van. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, „provokáló” faktorok is szerepet játszanak. Nem fertőző betegség. Jelenleg véglegesen nem gyógyítható, de többnyire tünetmentesíthető.

A betegség genetikus jellegű, megjelenéséhez egy kiváltó faktor is szükséges. Ez a faktor lehet külső vagy belső: vagyis lehet dohányzás és/vagy elhízás, és lehet stressz is, ha ezek együttes értéke elér egy bizonyos küszöböt, akkor jelenik meg a pikkelyes bőrelváltozás.

A testi tünetek legfeltűnőbb jellemzője, hogy a pikkelyes bőr egy könnyed mozdulattal eltávolítható, bármely súrlódáskor leválhat, ilyenkor alóla egy apró nyílt seb tűnik fel. A súlyosabb fázisokban átterjedhetnek a panaszok az ízületekre, de a belső szervek épségben maradnak, azokra nincs hatással. Enyhe esetnek számít, ha valakinek csak a tenyerén vannak foltok, súlyosnak, ha az egész testét pikkelysömör borítja, kifejezetten kóros esetekben gennyes elváltozások is feltűnhetnek.

A NEOPLANT krém a következő tünetek esetén alkalmazható: ekcéma, pikkelysömör, száraz arcbőr, pattanásos arcbőr, hámsérülések, hámló bőr, gyulladásos bőr. Használata során a bőr kisimul, visszanyeri rugalmasságát, nedvesség tartalmát. A gyulladások, viszketések megszűnnek, a regenerálódási folyamatok felgyorsulnak. Bőrnyugtató, regeneráló hatása miatt irritált bőrfelület kezelésére is használható.

A NEOPLANT KRÉM FELHASZNÁLÁSI JAVASLATA:

A bőrt először tisztítsuk le NEOPLANT arcszesszel, majd kenjük be naponta 1-3 alkalommal NEOPLANT krémmel. Nehezen gyógyuló sebeknél a már gyógyuló sebet kezeljük a NEOPLANT krémmel aszerint, hogy a seb mely bőrfelületen helyezkedik el naponta több alkalommal, ezáltal a regenerálódási folyamatok felgyorsulnak és a hegek kialakulása csökken.

Amennyiben használata során bőrpír jelenik meg, kerüljük további alkalmazását. Ügyeljünk arra, hogy szembe és friss sebbe ne kerüljön a krém!

Természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz így káros mellékhatással nem rendelkezik. A termék színezék és illatanyag mentes. A termékben lévő gyógynövénykivonat biztosítja a termék előnyös tulajdonságait. Népgyógyászati tapasztalatok és a szakirodalmi adatok állítják, hogy a felhasznált gyógynövény kivonatnak természetes antibiotikus, vérzéscsillapító és sebgyógyulást elősegítő hatásai vannak.

 

Neoplant natúr krém:

https://neoplant.org/collections/magyar-termekek/products/neoplant-natur-krem-50ml

Neoplant natúr arcszesz:

https://neoplant.org/collections/magyar-termekek/products/neoplant-natur-arcszesz