Ekcéma esetére

Az ekcéma a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége.

Jellemző tünetei a száraz bőr, erősen viszkető bőr, amely a folytonos dörzsölés és vakarás miatt megvastagszik, a ráncok mentén és a bőrhajlatokban kisebesedik; a végtagokon a leggyakoribb. Rendszerint hullámokban jelentkezik: a beteg bőrfelület állapota egy időre jelentősen javul, majd időnként kiújul és fellángol az atópiás bőrgyulladás. A környezeti hatások (például a szappanok, a házi por, illetve a házipor-atka ürüléke, táplálékkal bevitt vagy a légutakon keresztül bekerülő allergének, mosószerek) befolyásolhatják az ekcéma kialakulásának valószínűségét, csakúgy, mint a betegség időnkénti fellángolását.

Az atópiás dermatitiszt azonban nemcsak külső hatás válthatja ki, hiszen ugyanaz a vegyi anyag nem okoz mindenkiben tüneteket, hanem a beteg szervezetétől, sőt, pszichés állapotától is függ, hogy kialakul-e az ekcéma (hajlam). Például állandó stressz hatásának kitéve romlik a szervezet ellenállóképessége.

Az ekcéma tünetmentesíthető: a bőrtünetek teljesen vagy részlegesen eltüntethetők, azonban újból megjelenhetnek változó intenzitással. Fenntartó kezelésre van szükség a tünetmentesítő kúra befejeztével, hogy a bőrtünetek ne újuljanak ki.

A NEOPLANT krém a következő tünetek esetén alkalmazható: ekcéma, pikkelysömör, száraz arcbőr, pattanásos arcbőr, hámsérülések, hámló bőr, gyulladásos bőr. Használata során a bőr kisimul, visszanyeri rugalmasságát, nedvesség tartalmát. A gyulladások, viszketések megszűnnek, a regenerálódási folyamatok felgyorsulnak. Bőrnyugtató, regeneráló hatása miatt irritált bőrfelület kezelésére is használható.

A NEOPLANT KRÉM ÉS ARCSZESZ FELHASZNÁLÁSI JAVASLATA EKCÉMA ESETÉN:

A bőrt először tisztítsuk le NEOPLANT arcszesszel, majd kenjük be naponta 1-3 alkalommal NEOPLANT krémmel. Nehezen gyógyuló sebeknél a már gyógyuló sebet kezeljük a NEOPLANT krémmel aszerint, hogy a seb mely bőrfelületen helyezkedik el naponta több alkalommal, ezáltal a regenerálódási folyamatok felgyorsulnak és a hegek kialakulása csökken.

Amennyiben használata során bőrpír jelenik meg, kerüljük további alkalmazását. Ügyeljünk arra, hogy szembe és friss sebbe ne kerüljön a krém!

Természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz így káros mellékhatással nem rendelkezik. A termék színezék és illatanyag mentes. A termékben lévő gyógynövénykivonat biztosítja a termék előnyös tulajdonságait. Népgyógyászati tapasztalatok és a szakirodalmi adatok állítják, hogy a felhasznált gyógynövény kivonatnak természetes antibiotikus, vérzéscsillapító és sebgyógyulást elősegítő hatásai vannak.

A NEOPLANT termékek otthon is használhatók!

Neoplant natúr krém:

https://neoplant.org/collections/magyar-termekek/products/neoplant-natur-krem-50ml

Neoplant natúr arcszesz:

https://neoplant.org/collections/magyar-termekek/products/neoplant-natur-arcszesz