Száraz, pattanásos bőr kezelése

Száraz, pattanásos bőr kezelése: Neoplant krém és Neoplant arcszesz

Serdülőkorban a pattanásos bőr kialakulásának oka a fokozott faggyútermelés, amely a megemelkedett nemi hormonszint hatására indul be.

Azonban a pattanásos bőr (Acne) kialakulásában számos tényező szerepet játszhat, de a pontos mechanizmus még ma sem ismert, lehet akár öröklődési hajlam is. Amikor faggyúmirigyek kivezető nyílásában felgyülemlett faggyú (mitesszer) nem tud kiürülni, felszaporodnak bizonyos baktériumok, amelyek pattanások kialakulását okozzák. Számuk és kiterjedésük változó lehet, és súlyosabb esetben heggel gyógyulnak.

Száraz bőr

A száraz bőr kialakulásának oka lehet étrendi hiányosság, külső tényező, mint például fűtés vagy légkondicionáló, de akár betegség kísérő tünete. A bőr ilyenkor könnyen hámlik, viszket, érzékennyé válhat.

A NEOPLANT arcszesz a következő tünetek esetén alkalmazható: gyulladt bőr, mitesszeres, pattanásos bőr, száraz bőr. Vérzéscsillapító hatása miatt használata különösen ajánlott borotválkozás után.

A NEOPLANT KRÉM FELHASZNÁLÁSI JAVASLATA:

Először tisztítsuk le a bőrt NEOPLANT arcszesszel oly módon, hogy az arcszeszt kenjük fel az arcbőrre, majd töröljük le nedves vatta segítségével, és ezután bő vízzel öblítsük le, majd az érintett bőr felületét kenjük be naponta 1-3 alkalommal NEOPLANT krémmel. Ezt a kezelést hetente többször ismételjük meg.

Természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz, így káros mellékhatással nem rendelkezik. A termék színezék és illatanyag mentes.
A termékben lévő gyógynövénykivonat biztosítja a termék előnyös tulajdonságait. Népgyógyászati tapasztalatok és a szakirodalmi adatok állítják, hogy a felhasznált gyógynövény kivonatnak természetes antibiotikus, vérzéscsillapító és sebgyógyulást elősegítő hatásai vannak.